Filantropia Sunlight

Tijdens Oerol 2023 op 14, 15 en 16 juni krijgt het zonnebadende publiek een wassie-all-over.

Wanneer in Vlaardingen en Maassluis de Psalmoproer uitbreekt vanwege de invoering van het ritmisch zingen en een paar maanden later de onafhankelijkheidsverklaring wordt afgekondigd in de VS, wordt in het geheim op de Voltzberg in Suriname een nieuw artistiek genootschap –Grande Loge– opgericht, dat tot doel heeft het bloed te doen koken door rurale hartstochten naadloos te vermengen met de urbane ambities. 

Heden ten dage combineert De Loge oude rituelen van Keltische Druïden met HipHop en Afro, is het werkgebied uitgebreid met Zuidafrikaanse Amapiano en waken Winti priesters over de saus waarmee de Loge zijn boodschap over de westerse wereld insmeert. 

Onlangs introduceerde Grande Loge, met de terugkeer van verloren brada David Christelle, de optie van self-cancelling. De act van self-cancelling is een positief antwoord op de splijting van de maatschappij door woke en wappie. De radicale tweedeling in alle lagen en sectoren van de maatschappij die veroorzaakt worden door onrealistische verwachtingen, ongegeneerd egocentrisme, antropocentrisme en faalangst aan de ene kant, en aan de andere zijde: nietsontziend geloof in eigen kunnen, stadse wokeness, normatieve arrogantie en plantbased superioriteit. Deze botsende culture wars zijn een uiting van verharde westerse standpunten en gebrek aan empathie voor de ander. De Loge breekt hier keihard doorheen door de empowerment van pan-afrikaanse/zuidamerikaanse cultuur als reddende factor te promoten tegen het westerse verval en het verdwijnen van verbondenheid als basisprincipe voor de gehele schepping.

Tijdens Oerol gaat Grande Loge terug naar de basis en zal op het strand een Sunlight inwijdingsritueel gevierd worden die de bezoekers de aanzet (en richting) zal geven om veranderd en schoon terug te keren naar het vasteland.

Door Grande Loge; Stories, Tories, Pokoes en Saus

met oa. Bxnnie, Wowi en the real David Christelle