GRANDE LOGE

Een performance-collectief met stories, torries, poku’s, takkies en andere shit voor brozilians en millennials.

Stichting Grande Loge is producent van maatschappelijk geïnspireerde en innovatieve, hedendaagse voorstellingen voor een breed publiek en een broederschap – brozilians – voor jongvolwassenen. Grande Loge biedt ruimte aan makers met een kunstvakopleiding én aan (urban) autodidacten. Het brengt populaire straatcultuur samen met meer klassieke vormen van kunst en cultuur en gebruikt de combinatie en de kracht van eigenheid en scholing om publieksgroepen en culturen te binden

Projects

Baka Dyari

FILANTROPIA

Welcome to Filantropia

CoVid Pro #2

Co Vid Pro #1

Pang Pang

Grande Loge Outreach

Grande Loge Soundsystem

Papapa 2

The seed of life

Papapa Masterclass

Spoken Arts

Free Mason Rotterdam

Grande Loge

Free Mason

Bouta

Hour of Power

Double Dong

History

Grande Loge is een organisatie die zich richt op immersive theater en professionalisering van urban talent. Als producent en initiator brengt Grande Loge botsende elementen samen zoals autodidacten, makers met een kunstvakopleiding, populaire straatcultuur en klassieke vormen van kunst. De combinatie en de kracht van eigenheid en scholing wordt gebruikt om publieksgroepen en culturen te binden. Initiatiefnemers zijn theatermaker Tjon Rockon en Hajo Doorn (vh.WORM).

Volg Grande Loge op Insta @Grandeloge

GRANDE LOGE

Tegenwoordig is dancehall een cultuur die nog steeds als underground wordt bestempeld maar nu wel wordt uitgevoerd door verschillende lagen uit de stad Rotterdam.

Dancehall is expliciet is en confronterend. Het is een taal die men spreekt op straat en in de clubs. Het is in your face, zowel opwindend als afstotend. Het zit vol met (straat) codes en verwijzingen uit de pop(ulaire) cultuur. Het gaat om mekaar uitdagen en je fysieke grenzen verleggen. En daarin de beste willen zijn. Het is een act maar voor sommigen real life. De zin van hun bestaan hier en nu.

https://vimeo.com/showcase/6829767
hier zit ook de mogelijkheid van een caption
https://www.instagram.com/p/B0kchZyI8LN/
this is a caption, what is it? / waarom niet centre alighning